Image
Top
Navigation

An interior image of our recently completed Vaucluse project, taken from the formal lounge room. Here, we can visualise the prominent yet harmonised vertical concrete pillars, which act as a practical privacy buffer from the main road. Their durability is aesthetically subdued on the outside by the inclusion of textural landscaping, and from the inside by softening textiles. ⁠

MHNDU Team: Luke Buttenshaw, Winnie Neo and Kevin Ng⁠
Builder: @k2property⁠
Planner: @gsaplanning⁠
Photographer: @tfadtomferguson ⁠
Interiors: @crd_interior_design_⁠
...

Introducing ‘Chainmail House’, our recently completed family home in Vaucluse. Making a bold yet highly sophisticated impression from the streetscape, the home’s striking facade incorporates a materiality palette of off-form concrete, a chainmail mesh cover for the upstairs boxed element, and key touches of warming timber. ⁠

MHNDU Team: Luke Buttenshaw, Winnie Neo and Kevin Ng⁠
Builder: @k2property⁠
Planner: @gsaplanning ⁠
Photographer: @tfadtomferguson⁠
...

Another image of ‘Clay Cliff Point’, our winning entry for Parramatta City Council’s Architectural Design Excellence Competition, located at Harris Park. With an intrinsic connection to place as a guiding principle for our design, we are taking inspiration from the nearby waterway to attune the significant multi-residential building with its surrounding natural landscape. ⁠

As part of our overall concept, we are devising a re-naturalisation of the nearby Clay Cliff Creek. By investing in the regeneration of this ecosystem, we envisage that our development will enhance the ecological condition of the waterway and provide public amenity for the broader community. ⁠

MHNDU acknowledge the traditional custodians of this land – the Burramattagal people of the Darug nation. ⁠

⁠Design: Michael Waterman, Stefanie Li, David Hristoforidis and Shira Hayim⁠
Client: @caydonproperty⁠
Planner: Think Planners⁠
Visuals: @n_machine⁠
...

Marking a very Good Friday by introducing ‘Clay Cliff Point’, our winning entry for Parramatta City Council’s Architectural Design Excellence Competition, located at Harris Park.⁠

We have endeavoured to create a unique visual identity for the development by connecting its external aesthetic to the cultural, ecological and artistic heritage of the site. The tower component of our design adopts an ochre-coloured core built from terracotta pigmented precast concrete panels mixed with clear vision glazing. Referencing abstracted white lines and a figure-ground effect, our design overlays a facade screen above the earthy base. While contrasting with the inner skin, this secondary layer also has practical applications, sheltering residents from the elements and external noise. ⁠

In introducing this design, we acknowledge the traditional custodians of this land – the Burramattagal people of the Darug nation. ⁠

Wishing you all a wonderful Easter break! ⁠

Design: Michael Waterman, Stefanie Li, David Hristoforidis and Shira Hayim⁠
Client: @caydonproperty⁠
Planner: Think Planners⁠
Visuals: @n_machine⁠
...

Another render of our Vaucluse project, recently submitted to Woollahra council for approval. Working once again with a loyal client whose home we also designed next door some seventeen years ago, we have been tasked with the complex design job of ensuring the two dwellings are aesthetically reconciled whilst remaining individualised. ⁠

This front facade angle highlights the home’s intentional setback from the street, which makes room for the landscaped front gardens and pool tucked behind them. Unlike its comparatively rectilinear sister property next door, this new design is geometrically curved and textural, creating a more organic look which sits respectfully beside its neighbour, the two homes unified yet unique. ⁠

Design: Alex Wills and Kevin Ng⁠
Image: @marchenkonovakstudio⁠
Planning: @gsaplanning⁠
...

Just submitted to Woollahra council for approval is our latest Vaucluse project. This one has an interesting backstory: we designed the house next door for the same client seventeen years ago (and can happily report its design has stood the often harsh test of time). ⁠

This time round, our challenge has been how to design a home right beside a former project to ensure the two residences are visually harmonised yet ultimately differentiated. We have focused on incorporating more curvature of form and textural inclusions for the new home, setting the dwelling back to protect its neighbouring residence’s outlook and creating a landscaped front garden and pool area which benefits from Northerly sunlight. Inside, we have oriented the master bedroom and living spaces to take full advantage of panoramic views to Watson’s Bay and the Harbour Bridge beyond. ⁠

Design: Alex Wills and Kevin Ng⁠
Image: @marchenkonovakstudio⁠
Planning: @gsaplanning⁠

...