Image
Top
Navigation

Ben Buckler

Located on the edge of a cliff and at the end of a cul-de-sac with spectacular views to the

Pacific Ocean, our brief was to design a new residence for a young family which

includes home office space designed to function as an interior design studio.

The house reads as solid to the north-west, expressed as board-form concrete,

referencing the strata of the cliff-face. In contrast, from the south-east perspective, the

family home is transparent and light, opening up to the view. This sense of juxtaposition

provides an architectural reference to the natural elements, capitalising upon the home’s

idyllic geographical position.

A series of mechanically operated pivoting screens provide privacy and solar protection

for the bedrooms orientated towards the east. These perforated Corten screens provide a

filter and balance between solidity and transparency, rendering the bedrooms practical

for sleep, while allowing for optimal sea views during the day.

Location North BondiYear In Progress

MHN Design Union acknowledges the traditional custodians of the land on which we operate, the Gadigal people of the Eora nation and their Elders past, present, and future.